banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Mesejátékot mutatott be a Nagyvárad Táncegyüttes

A Holló Jankó című magyar népmese nyomán táncjátékot mutatott be a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese.

Május 22-én a Transilvania Színpadon mutatta be a Holló Jankó című magyar népmese nyomán készült táncjátékát a Nagyvárad Táncegyüttes. A rendező és koreográfus Györfi Csaba, a népszerű mesét pedig Szabó Attila alkalmazta táncszínpadra.

Fotó: Vígh László Miklós

„Holló Jankó neve beszédes név, nem véletlenül, hiszen a legtöbb mesehős emberi erők felnagyított, önállósított képmásának tekinthető. A holló a teremtés és a halál, a spirituális erő szimbóluma. Van benne valami fenséges, valami titokzatos. A népmese alapján a Nagyvárad Táncegyüttes egy olyan történetet hozott létre, amely a tánc nyelvén is erőteljes lenyomata marad a mese szimbólumrendszerének. Az alkotók szándéka, hogy hétéves kortól a kamaszkorig mindenki kiolvashassa az előadásból az életkorának megfelelően feldolgozható problémákat, játékokat, drámát és humort egyaránt. Az előadás a másságról, önmagunk történetének megismeréséről, elfogadásáról, a hőssé válás lehetőségéről mesél” – írták közleményükben az alkotók.

A Holló Jankó című táncjátékot Barabás Hunor, Barkóczi Réka, Fodor Virág, Forgács-Popp Jácint, Imre Béla, Ördögh Géza, Kerekes Dalma-Gabriella, Krupár Luca, Kádár Orsolya, Nagy Dominika, Rácz Imre-Adrián és Rácz Lajos-Levente mutatták be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?