banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Több mint húsz színházi előadást hoz el Erdélybe a Déryné Program

Erdélyi turnéval indult útjára a Déryné Határtalan alprogramja.

Június 2-ig több mint húsz színházi előadás lesz látható Erdélyben a Déryné Program keretein belül. A környező országokban élő magyar közösségek kulturális életének támogatására életre hívott Határtalan alprogram egy több mint húsz állomásos erdélyi turnéval indult útjára.

Forrás: Déryné Program

A Déryné Program négy alprogramjával széles körben szólítja meg a magyar színházi élet résztvevőit és karolja fel a kulturális fejlettség növelésében érdekelt térségeket, kistelepüléseket. A Színház mindenkinek misszióját kiterjesztve június 2-ig több mint húsz színházi előadás lesz látható Erdélyben is. A turnéállomások között szerepel Gyergyóremete, Belényes, Csíkdánfalva, Bárót, Segesvár, Parajd, Kézdivásárhely, Nagybánya, Beszterce, valamint Székelyhíd.

„A Bohém Társulat a közönség tapsából is tapasztalhatta az élményt, örömet, hálát; amit élőhívott produkciójával. Remek volt minden részletében: szerény, de kifejező díszlet, a színészek otthonos térhasználata, tökéletes hangzás segítette a mű élményszerű befogadását. Szívesen adunk helyet a jövőben hasonló színházi produkcióknak” – hangzott el Laczkó-Albert Elemértől, Gyergyóremete polgármesterétől a Csongor és Tünde című előadás után.

A Bohém Társulat Csongor és Tünde című produkciója mellett a turné keretein belül látható a Déryné Társulat Gellérthegyi álmok című előadása, Olt Tamás Rejtő estje, a Szájon lőtt tigris, a Kaláka együttes Kányádi estje, Vannak vidékek címmel, valamint a Szegedi Pinceszínház Játék a kastélyban című előadása. Tóth Auguszta és Pindroch Csaba is Erdélybe utazik egy-egy monodrámával, valamint a Krisztus Urunk meg az obsitos című bábszínházi produkció is bemutatkozik Székelyföldön a Ládiafia Bábszínház előadásában.

„Bízunk benne, hogy a jövőben a történelmi Magyarország összes területére el tudjuk juttatni missziónkat: Színház mindenkinek!” – jelezték a Határtalan alprogram pilot időszakát bejelentő közleményükben a szervezők.

A Déryné Határtalan alprogramjának keretén belül létrejött turné részleteit itt olvashatják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?