A debreceni Deszka Fesztiválon szerepel a kolozsvári színház Édes Anna című előadása

A kortárs magyar drámát ünneplő XV. Deszka Fesztiválon lesz látható a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagy népszerűségnek örvendő Édes Anna című előadása Szabó K. István rendezésében.

A kortárs magyar drámát ünneplő XV. Deszka Fesztiválon lesz látható a Kosztolányi Dezső klasszikus regényéből színpadra adaptált, nagy népszerűségnek örvendő Édes Anna című előadás Szabó K. István rendezésében. A regényt Lőkös Ildikó dramaturg és Szabó K. István adaptálta a kolozsvári színpadra. A produkciót május 12-én, vasárnap 18 órától láthatja a közönség a Csokonai Fórum Kóti Árpád Termében – írta közleményében a teátrum.

Fotó: Biró István/ Kolozsvári Állami Magyar Színház

A jubileumi fesztiválon, május 9. és 18. között tíz napon át nyolc helyszínen 31 előadást láthatnak az érdeklődők. A fesztivált emellett zenei rendezvények, filmvetítések és beszélgetések is színesítik. Az idei seregszemlére az ország minden részéből hívtak meg társulatokat Debrecenbe, a kortárs magyar dráma ünnepére.

„Nem véletlen Szabó K. István megállapítása, miszerint »az Édes Anna egy olyan regény, mely színpad után kiált«. Az egyenlőtlenség problémáját ugyanis manapság sem szabadna figyelmen kívül hagynunk. Lőkös Ildikó és Szabó K. István Édes Anna-adaptációja köntörfalazás nélkül érteti meg velünk, hogy társadalmunk a kizsákmányolásra épült. A magunk módján kizsákmányolunk másokat, míg mások kizsákmányolnak minket.” – írja az előadásról Kovács Újszászy Péter az Irodalmi jelenben.

Fotó: Biró István/ Kolozsvári Állami Magyar Színház

Az Édes Anna címszerepét Román Eszter alakítja, további szerepekben Kali Andrea, Bogdán Zsolt, Kiss Tamás, Sinkó Ferenc, Bíró József, Csutak Réka, Dimény Áron, Kicsid Gizella, Orbán Attila, Vindis Andrea, Albert Csilla, Varga Csilla, Kántor Melinda, valamint Tőtszegi Zsuzsa látható.

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai voltak: Lőkös Ildikó dramaturg, Artūras Šimonis díszlettervező, Bianca Imelda Jeremias jelmeztervező, valamint Cári Tibor zeneszerző.

Fotó: Biró István/ Kolozsvári Állami Magyar Színház

Az Édes Anna debreceni szereplésére a jegyek már elfogytak, a kolozsvári előadásokra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?