Mesebeli hősök az operában – Csütörtökön kezdődnek a III. Opera Napok

Harmadik alkalommal szervezi meg a Kolozsvári Magyar Opera és a Kolozsvári Operabarátok Köre az Opera Napokat, mely idén nagy hangsúlyt fektet a gyerekek zenés színházi jelenlétére. Kiállítással, kötetbemutatóval és számos színes előadással várnak minden korosztályt a mesebeli hősök október 5–15. között.

Mesebeli hősök az operában címmel, immár harmadik alkalommal szerveznek operanapokat Kolozsváron. A Kolozsvári Operabarátok Köre egyesület elnöke, Tóthfalusi Hajnal kérdésünkre elmondta, az opera és az egyesület közös munkája nagyon fontos az emberek zenés színházzal való állandó kapcsolata szempontjából, hiszen mivel az opera nem pályázhat különöző anyagi támogatásokra, az Egyesület igyekszik segíteni, népszerűsíteni ilyenformán a tevékenységét. A közös projektjeik egyik kiemelkedő eleme az Opera Napok, melyet már harmadik alkalommal szerveznek meg. A helyi önkormányzat támogatásának köszönhetően az esemény minden programja ingyenes lesz.

Fotó forrása: az Opera Facebook-oldala

Tóthfalusi Hajnal kifejtette, nagyon fontosnak tartják a gyerekek zenész színházi nevelését és azt, hogy már egész kicsi koruktól jelen legyenek mind a kulisszák mögött, mind a nézőtéren. Az idei Opera Napok nem véletlenül kapta a Mesebeli hősök az operában címet, hiszen kézműves foglalkozásokkal, meseolvasással, előadásokkal, és számos érdekes programmal készülnek, melyek szinte kivétel nélkül olyan jellegzetes, visszatérő mesehősök köré építenek, mint János Vitéz, vagy Árgyélus királyfi.

Október 5-én ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a tíznapos rendezvénysorozat. Megnyitják az Opera gyermekcipőben című tematikus kiállítást, mely olyan műsorfüzeteket, plakátokat, képeket tartalmaz, amelyek a gyerekek zenész színpadi fejlődésének az útját elevenítik fel. A 75 éves a Kolozsvári Magyar Opera című albumot Laskai Adrienn muzikológus mutatja majd be, az ünnepélyes megnyitót pedig a Kolozsvár Magyar Gyermekkórusának műsora zárja.

Tóthfalusi Hajnal kiemelte, hogy ne ijesszen meg senkit a mesehős-tematika. Bár a hangsúly tényleg rajtuk, illetve a gyerekeken van, a III. Opera Napok programját úgy állították össze, hogy minden korosztály számára tartalmas szórakozást biztosítson.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?