Magyarországon tüntetik ki a Kolozsvári Magyar Operát

A Kolozsvári Magyar Opera neve is a hét díjazott között szerepel a 102. Magyar Örökség Díjátadó ünnepségén. A szeptember 24-én szombaton 11 órától kezdődő eseményre a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében kerül sor – adta hírül az opera hivatalos oldala.

A kitüntetést Szép Gyula operaigazgató veszi majd át. A Kolozsvári Magyar Operát Selmeczi György, Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, operarendező laudálja. A neves rendezvényen a Magyar Opera magánénekesei, Pataki Adorján és Sándor Csaba is fellépnek.

Fotó forrása: a Kolozsvári Magyar Opera weboldala

A Magyarországért Alapítvány kurátorai 1995-ben úgy határoztak, jeles bizottságot kérnek fel arra a célra, hogy együtt munkálkodva Magyar Örökség Díj (MÖD) néven létrehozzák a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumát. A Bírálóbizottság (BB) korábbi vezetőinek, Makovecz Imrének, Mádl Ferencnek, Fekete Györgynek és Hámori Józsefnek erkölcsi hagyatéka nagy felelősséget ró a kitüntetettek kiválasztásában, mert ők a nemzet példaképei, akiket a hazaszeretet, a hit, a tiszta, megalkuvás nélküli élet jellemez.

A Hungarikum Bizottság 2021 júniusában kiemelkedő nemzeti értékké nyilvánította a Magyar Örökség Díjjal kitüntetett személyek lezárult életműveit, ezáltal a Magyar Értéktár részévé válhattak a magyar történelem kiváló alkotó személyiségeinek munkásságai.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?