Tánc a „dobozon” kívül: a Szamos-parton lép fel a kolozsvári opera balettkara

Friss és különleges kortárs táncelőadást ígér közönségének a Kolozsvári Magyar Opera balettkara. A Tánc a „dobozon” kívül (Dance out of the box) című produkciót augusztus 6-án csütörtökön, este nyolc órától mutatják be az opera Szamos-part melletti udvarán.

Az opera közleménye szerint az előadást  Jakab Melinda állította színpadra, a színpadkép és a jelmezek Ledenják Andrea munkái.

Mit jelent a mai világban megőrizni az identitásunkat? Mit jelent dobozban élni? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a darab rendező-koreográfusa, akinek elmondása szerint a táncművészt legfőképp a test és lélek összekapcsolódása izgatja a táncban. „Az előadás, a tánc, a zene iránti szeretetről, a betartott algoritmusokról, önmagunk kibontakozásáról, az egymásra figyelésről szól. Arról, hogy miként hozhatunk ki a legtöbbet, a legjobbat az adott helyzetből, kreatívan, játékosan, dobozon kívüli állapotban” – tette hozzá Jakab Melinda.

 

Az előadás alkotói Viorica Bogoi, Andreea Popa, Simina Oprean, Antonia Indrei, Alin Rîpă, Kálmán Róbert Attila és Sergiu Hosu.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?