Megvan a Székelyföldi Operahét új időpontja

A koronavírus-járvány terjedését megelőző korlátozó intézkedések miatt elhalasztották a II. Székelyföldi Operahetet. A korábban tervezett júniusi időpont helyett Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a Kolozsvári Magyar Opera 2020. október 20–25. között szervezi meg az eseményt. A rendezvény előadásaiban nem történt változás, a korábban megváltott jegyek érvényesek maradnak.

Februárban jelentették be, hogy az elmúlt év pozitív tapasztalatain felbuzdulva idén is megszervezik a Székelyföldi Operahét programot Csíkszeredában. Az esemény hat napja alatt három operát és egy operettet tervezett bemutatni a Kolozsvári Magyar Opera társulata. A legrangosabb székelyföldi opera-rendezvénysorozatot idén is júniusban szervezte volna Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a koronvírus terjedése azonban meghiúsította a szándékot. Jó hír a műfaj kedvelőinek, hogy sikerült új időpontot találniuk a szervezőknek és a tervek szerint 2020. október 20-25-e között pótolják az eseményt – közölte csütörtökön a csíkszeredai városháza kulturális osztálya.

A programmal kapcsolatban korábban Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója elmondta, hogy a struktúra az elmúlt évihez hasonló. A tavaly bemutatott Bánk Bán után újabb magyar történelmi opera, a Hunyadi László kerül színpadra, gyermekeknek is szól Kacsóh Pongrác János vitéze, az operett műfaját Lehár Ferenc Cigányszerelem című műve képviseli. Ezen kívül Giuseppe Verdi Rigoletto című operáját láthatja az operahét során a közönség.

Jegyek az eventbook.ro jegyértékesítő portálon vásárolhatók. A júniusra megváltott jegyek érvényesek maradnak, amennyiben az új időpont nem felel meg, visszaválthatók.

A II. Székelyföldi Operahét műsora:
október 20., kedd, 19.00: Erkel Ferenc: Hunyadi László
október 21., szerda, 13.00, 18.00: Kacsóh Pongrác: János vitéz
október 22., csütörtök, 19.00: Erkel Ferenc: Hunyadi László
október 23., péntek, 19.00: Lehár Ferenc: Cigányszerelem
október 24., szombat, 19.00: Lehár Ferenc: Cigányszerelem
október 25., vasárnap, 19.00: Giuseppe Verdi: Rigoletto
Helyszín: Szakszervezetek Művelődési Háza

(Borítófotó forrása: Kolozsvári Magyar Opera Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?