Tavaszi opera-operettgálával nyit újra a Kolozsvári Magyar Opera

A járványhelyzet miatt kialakult hosszú kényszerszünet után május közepétől újraindulnak a Kolozsvári Magyar Opera előadásai, közölte csütörtökön az intézmény. Elsőként Tavaszi opera-operettgálát tűzik műsorra, amelyet az érvényes járványügyi szabályok között is meg tudnak tartani.

A társulat 2020. október 4-én lépett fel közönség előtt utoljára, az azóta eltelt hét hónapban csak online közvetített előadásokat az intézmény. „Május 16-án ismét szemtől szembe találkozhatunk a közönséggel. Az újrakezdésen még érezhetőek a korlátozások nyomai: az előadások időtartama nem lehet több mint két óra; a terem befogadóképességének 30-50 százalékát használhatjuk annak függvényében, hogy a településre az aktuális járványügyi besorolás szerint melyik forgatókönyv érvényes. A felsoroltakat figyelembe véve tűztük műsorra elsőként a Tavaszi opera-operettgálát, ezt követően a Primavera Musicale című hangversenyünkre hívjuk önöket, majd Ruggero Leoncavallo kétfelvonásos operáját, a Bajazzókat láthatják újra nagyszínpadon” – idézi a közlemény, Szép Gyulát, az opera igazgatóját.

Szép Gyula hozzátette, várhatóan május végéig egyértelművé válik, hogy a könnyítések milyen fokozatai lépnek érvénybe országos szinten, műsorunkat ennek függvényében alakítjuk.

A Tavaszi opera-operettgálát május 16-án, vasárnap 19 órától láthatja a közönség, Ábrahám Pál, Georges Bizet, Francesco Cilea, Charles Gounod, Huszka Jenő, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, W. A. Mozart, Amilcare Ponchielli, Gioachino Rossini, Szirmai Albert művei lesznek műsoron.

Fellépnek: Ádám János, Balázs Borbála, Barabás Zsuzsa, Bardon Tony, Egyed Apollónia, Fülöp-Gergely Tímea, Hary Judit, Kis-Lukács Bernadett, Madarász Lóránt, Pataki Adorján, Pataki Enikő, Rétyi Zsombor, Sándor Árpád, Szabó Levente, Veress Orsolya, Vigh Ibolya, hangversenymester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre, korrepetitor: Incze G. Katalin, Horváth Zoltán, ügyelő: Szabó Vincze Beáta, rendező: Szabó Emese, koreográfus: Rusu P. Gabriela, vezényel: Kulcsár Szabolcs.

Kapcsolódók

Kimaradt?