banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Egészségügyi miniszter: júniusig nem lesz meg az ötmillió beoltott személy

Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter szerint az oltási kampány jelenlegi ritmusát tekintve nincs esély rá, hogy júniusig ötmillió személy megkapja a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát. Az viszont lehetséges, hogy eléri ezt a küszöböt a legalább egy adaggal beoltottak száma – írja a News.ro nyomán a HotNews.

A szaktárcavezető szerint jó hír, hogy a járvány terjedése alábbhagyott, a kórházakon, főként az intenzív osztályokon csökkent a nyomás. Hozzátette, ha elegendően oltatják be magukat, akkor a járvány hamarosan megszűnhet.

A minisztert vasárnap a Prima TV-n arról is kérdezték, hogy őszre meg lehet-e Romániában a tízmillió beoltott személy. Válaszában kifejtette, hogy ha ilyen ütemben érkezik az oltóanyag az országba, az csak jó lehet, azonban a cél elérése az oltási hajlandóságtól is függ. Arra bíztatta a háziorvosokat, hogy minél többen jelentkezzenek az oltási kampányba, emellett elmondta, hogy újabb társadalmi csoportokat előnyben részesítő intézkedések bevezetését is fontolgatják az oltási kampányban.

A tárcavezető véleménye szerint az államnak nem kellene anyagi juttatásban részesítenie azokat, akik beoltatják magukat, „a legnagyobb fizetség az oltásokért ugyanis a nyugalom, amit az emberek éreznek, miután megkapták a vakcinát” – fogalmazott.

Hozzátette: az egészségügyi minisztériumnak nincsenek konkrét elképzelései arról, hogy a beoltott személyeknek kellene-e, és ha igen, akkor milyen előnyben részesülniük. Ezek eldöntéséhez a többi szaktárcával, valamint a hátrányos helyzetben lévő ágazatok szakmai képviselőivel is tárgyalniuk kell. Ha ez megtörténik, a konkrét intézkedéseket is meghozzák.

(Címlapkép: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?