Aradon és Borosjenőben enyhítenek, kilenc településen maradnak a hétvégi korlátozások

Aradon és Borosjenőben keddtől kinyithatnak az edző- és fitnesztermek, illetve eltörlik a hétvégi speciális korlátozásokat (a 18 órai boltzárat és a 20 órakor kezdődő kijárási tilalmat), miután a hétfői jelentés szerint 3,5 ezrelék alá csökkent a koronavírus-fertőzések aránya az elmúlt két hétben.

Arad, belvárosi minorita templom | Illusztráció: Pataky Lehel ZsoltA megyei vészhelyzeti bizottság szerint a megyeszékhelyen 3,40, a Fehér-körös menti városban 3,24 ezrelék ez az adat.

A mozik és játéktermek egyelőre zárva maradnak. Szintén keddtől 22 óráig tarthatnak nyitva az éttermek teraszai, kerthelyiségei. A beltéri egységek csak akkor fogadhatnak vendégeket – korlátozott számban –, ha 3 ezrelék alá csökken a fertőzöttségi arány.

Menyházán, Berzován, Németságon, Déznán, Mácsán, Bélhagymáson és Vingán érvényben maradnak még a 4 ezrelék feletti korlátozások, Décsén (13,27‰) és Soborsinban (7,56) viszont hétköznap is 18 órakor be kell zárniuk az üzleteknek, a kijárási tilalom meg 22 óra helyett 20 órakor kezdődik.

Kapcsolódók

Kimaradt?