Arad: idén is elmarad a március 15. alkalmából szervezett emlékműsor

A koronavírus-járvány és a fertőzés terjedése ellen hozott hatósági intézkedések miatt idén is elmarad gróf Vécsey Károly vértanútábornok kriptaelőlapjának az újraszentelése az Arad Megyei Múzeumban.

A 2019-ben a múzeumban megtalált epitáfiumot restaurálták és tavaly március 15. előestéjén, egy történészkonferencia keretében avatták volna fel. A járvány kitörése miatt el kellett halasztani a rendezvényt, de egy év múltán sem lehet megtartani: mivel Aradon továbbra is 3 ezrelék feletti a fertőzöttségi arányt, tilos tömegrendezvényt szervezni, ezért az RMDSZ, a Kölcsey Egyesület és a múzeum vezetősége lefújta a vasárnap 17 órára kiírt programot.

Erről Fekete Károly, a Kölcsey Egyesület alelnöke tájékoztatott. Az RMDSZ Aradi megyei szervezete a program elmaradásáról a Facebook-oldalára tett fel egy rövid közleményt.

A március 14-re kitűzött megemlékező előadás elmarad a jelenlegi járványügyi helyzet miatt. Köszönjük megértésüket!

Közzétette: RMDSZ Arad Megye – 2021. március 12., péntek

Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 173. évfordulója alkalmából szervezett programok közül csak a nemzeti ünnepünkön, március 15-én, hétfőn 17 órától meghirdetett ökumenikus istentisztelete tartják meg az arad-belvárosi református templomban, aminek a végén Faragó Péter parlamenti képviselő, megyei RMDSZ-elnök mond majd beszédet.

Utána koszorút helyeznek el a Szabadság-szobornál, de koszorúzási ünnepséget nem tartanak.

(Nyitókép: Tavaly is szűk körben koszorúztak Aradon | Archív felvétel)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?