Két ezrelék alá esett a fertőzöttségi arány, nyitnak az éttermek Aradon

Szombattól ismét fogadhatnak vendégeket az aradi éttermek és kávézók beltéren is, mivel továbbra is 3 ezrelék alatt van a koronavírus-fertőzése száma az utóbbi 14 nap eseteit tekintve.

A vendéglátóhelyek a járványügyi előírások betartásával nyithatnak meg újra két hónap után, és a férőhelyeknek csak a harminc százalékát foglalhatják el a vendégek.

Aradon már hétfőn három ezrelék alá csökkent a fertőzöttségi arány, de a megyei vészhelyzeti bizottság január 2-ig érvényben tartotta a korábbi, az éttermek és kávázók beltereinek bezárására vonatkozó rendelkezéseit. A péntek kora délutáni tájékoztatás szerint a megyeszékhelyen hivatalosan 1,94 az ezer lakosra jutó fertőzéses esett az utóbbi két hétben, ezért alkalmazható az úgynevezett sárga forgatókönyv. Ha ismét átlépi a 3 ezreléket a határérték, megint a vörös forgatókönyvet léptetik életbe.

Arad megyében egyébként július másodikától mostanáig összesen 13 370 koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak (így jelenleg 1,37 ezrelék a fertőzöttségi arány megyeszerte), de az aktív esetek szám 679. Ez idő alatt 501 személy hunyt el a betegséggel összefüggésbe hozható okokból, 12 190-en pedig meggyógyultak. Megyeszerte csak három településen haladja meg a 3 ezreléket a fertőzöttségi arányt: Lippán (3,09), Battán (4,58) és Kovásziban (3,26). 

(A nyitókép illusztráció | A szerző felvétele)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?