Középiskolás diákokat toboroz a Váróterem Projekt következő színházi produkciójához

A Váróterem Projekt frissen induló színházi műhelyébe olyan diákok jelentkezését várják, akiket érdekel a színház világa, a közönség előtt létezés és ebben ki is próbálnák magukat. A tavasz folyamán színészekkel kiegészülve egy csapatot alkotva egy közös előadást is létrehoznak, ami a Váróterem Projekt repertoárjába is bekerül.

A Maszol megkeresésére Imecs-Magdó Levente, a Váróterem Színházi Műhely projektkoordinátora elmondta, a diákoknak indított színi kör a Nemzeti Tehetség Program tavaly meghirdetett pályázata révén jött létre. A program elsősorban tehetséggondozással foglalkozik, „azért éreztünk bátorságot erre, mert már többünk is foglalkozott a líceumi korosztállyal, tini köröket tartottunk Tordán, Nagyenyeden és Kolozsváron is volt példa erre” – mondta. Mivel rendszeresen játszottak a líceumi diákoknak, és néhány előadásuk kimondottan nekik szól, ezért gondolták azt, hogy „kicsit átgondoltabban és rendszeresebben” foglalkoznának ezzel a korosztállyal. „Konyhanyelven egy színi kört indítunk, ami a Váróterem Színházi Műhely nevet kapta”, fogalmazott Imecs-Madgó Levente.

Kép forrása: Váróterem Projekt Facebook-oldala

A színházi műhelybe 9–12. osztályos diákok jelentkezését várják, melynek célja színházi eszközökkel hozzájárulni az önismerethez, a személyiségfejlődéshez, az önbizalom kialakulásához, megtapasztalni a kreativitást és a kritikai gondolkodást, csoporton belül létezni, közösséget építeni. „A lényeg az, hogy minőségi időt töltsünk együtt, hogy fejlődni tudjunk, az önismerethez hozzájáruljunk, csapatot kovácsoljunk” – fűzte hozzá Imecs-Magdó Levente. Emellett egy előadást is terveznek létrehozni a tavasz folyamán a társulat színészeivel közösen, ami bekerül a Váróterem Projekt repertoárjába.

A műhelyt a társulat művészei, Imecs-Magdó Levente és Visky Andrej vezeti. A szervezők egy 15 fős csapatra számítanak, akikkel érdemben együtt dolgozhatnak majd, „arra még nincs terv, hogy túljelentkezés esetén hogyan is dőlne el a szelekció” – tette hozzá a projektkoordinátor. A műhelyfoglalkozások január 31-étől kezdődnének a társulat székhelyén, a ZIZ művészeti és közösségi térben, ami Kolozsváron a Párizs utca 5–7. szám alatt található. A tanév hátralévő részében rendszeres foglalkozásokat tartanának, hetente kétszer.

Az érdeklődő diákok január 25-éig jelentkezhetnek egy rövid, maximum egy perces videóval, amit a waitingroomproject@yahoo.com e-mail címre kell beküldeniük. A szervezők a videó tartalmát és formáját teljes mértékben a jelentkezőkre bízzák, de a céljuk, hogy minél jobban megismerjék a jelentkezőket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?