Jövőre is lesz könyvvásár és irodalmi fesztivál Sepsiszentgyörgyön

A rendezők adatai szerint az idén első alkalommal megszervezett SepsiBook-nak mintegy 7 ezer látogatója volt.

Sepsiszentgyörgyön idén sikerült letenni egy újabb nagy rendezvény alapjait, ezért jövő tavasszal ismét megszervezik a SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált. A szervezők közlése szerint jövő esztendőben, május utolsó hétvégéjén tartják a SepsiBook-ot, a rendezvényre 2023. május 25. és 28. között kerül sor a Sepsi Arénában.Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

„Várakozásainkat messze felülmúlta az érdeklődés, amit a SepsiBook idei, első kiadása kiváltott a sepsiszentgyörgyi, háromszéki közönségben. Ez az érdeklődés a folytatásra ösztökél, az a szándékunk, hogy olyan élményalapú könyves nagy rendezvényt nyújtsunk közösségünknek, amely tovább erősíti a tudatos kultúrafogyasztást városunkban” – nyilatkozta Antal Árpád polgármester.

Tamás Sándor a háromszéki önkormányzat elnöke hangsúlyozta, hogy négy intézmény - Sepsiszentgyörgy önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Kónya Ádám Művelődési Ház - összefogásával hozták létre a SepsiBook-ot, azért, mert úgy érezték, hiányzik, és szükség van Háromszéken egy könyvvásárra. „Az első kiadás jól vizsgázott, meggyőződésem, hogy hosszú távon a székelyföldi kulturális erőtér fontos rendezvényévé válik” – összegzett Tamás Sándor.

A SepsiAréna kiváló helyszínnek bizonyult, ugyanis a könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál idei, első kiadására 130 meghívott érkezett 80 programponttal, a négy nap alatt pedig mintegy 7 ezren látogattak ki a SepsiBook-ra. Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója, a SepsiBook programfelelőse szerint az első sepsiszentgyörgyi könyvvásárral magasra tették a lécet és az a kihívás, hogy tartsák ugyanezt a színvonalat. Hamarosan elkezdik az egyeztetéseket a kiadókkal, szerzőkkel, hogy jövőre vendégül láthassák őket a SepsiBook-on. 

Kapcsolódók

Kimaradt?