banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Antal Árpád: „Mindannyiunk érdeke, hogy békében, egyetértésben, egymást segítve éljünk Sepsiszentgyörgyön”

Az 1918. december elsejei gyulafehérvári nagygyűlésről készült fényképfelvételt „viselik” a #SEPSI felirat óriásbetűi, mellette a nyilatkozat szövege olvasható román és magyar nyelven.

„Így emlékezünk mindannyian a több mint száz éve megfogalmazott ígéretekre és vállalásokra, egyúttal jelezve, hogy ezeket számon tartjuk és fontosnak tartjuk, hogy a román állam betartsa azokat mind a magyar, mind más nemzeti közösségek irányába” – írta Facebook-bejegyzésében Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Fotók: Antal Árpád Facebook-oldala

Hozzáfűzte, mindannyiunk érdeke, hogy békében, egyetértésben, egymást segítve éljünk Sepsiszentgyörgyön – a nehéz időkben még inkább –, ezért tettünk egy gesztust az óriásbetűk díszítésével a román közösség felé, eleget téve a románság azon képviselőinek kérésének, akikkel konstruktív partnerségi viszonyt ápolunk. Így köszöntjük együtt közösségünk román ajkú tagjait.

„Úgy vélem, a békés együttélés kulcsa megbeszélni közös dolgainkat, valódi párbeszédet folytatni a múlt eseményeiről, hogy végül sérelmeinken, különbözőségeinken felülkerekedve köszönthessük egymást az ünnepnapokon. Azokkal a szomszédainkkal, munkatársainkkal vagy éppen családtagjainkkal, rokonainkkal, akikkel őszinte barátság, bajtársiasság köt össze, tudjuk jól, és érezzük, hogy Sepsiszentgyörgy a mi otthonunk, nincs köztünk semmiféle viszály, hiába próbálnak kívülállók, idegenek feszültséget kelteni, egymás ellen uszítani. Ha mégis adódnak nézeteltéréseink, azokat meg tudjuk magunk is oldani. Nincs szükségünk máshonnan érkező szélsőséges provokátorokra” – hangsúlyozta Antal Árpád.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?