Janovics Jenő a 15. Kolozsvári Magyar Napokon!

A Kolozsvári Állami Magyar Színház ifj. Vidnyánszky Attila legújabb rendezésével, a Janovics című előadással vesz részt a 15. Kolozsvári Magyar Napokon. Az előadás Janovics Jenő életéből inspirálódva, Vecsei H. Miklós és Németh Nikolett szövege és a társulat improvizációi alapján jött létre. A produkció a Magyar Napokon augusztus 25-én, vasárnap este 7 órától lesz látható a színház stúdiótermében.

A korszakos színházigazgatóról, rendezőről, filmkészítőről, színészről szóló előadásnak július 10-én volt az előbemutatója. A hivatalos bemutatójára szeptember 25-én kerül sor, de előtte látható még szeptember 4-én is.

Fotó: Biró István

„Egy kísérletnek gondolom a Janovics-előadást, mivel ott kezdődik majd, ahol a Barbárok befejeződött. Akár egy sorozat második része, egy láncszem vagy inkább egy kereszteződés. Ahogy a Barbárok, úgy a Janovics sem életrajzi előadás, igyekszik minél távolabb kerülni a színház keretetitől, de a Barbároktól eltérően most az volt a célunk, hogy a főszereplő életének legjelentősebb időszakát meséljük el, Janovics féle »új formában «” – vallotta a rendező.

Az előadás címszerepét Bács Miklós alakítja, további szerepekben: Bíró József, Kardos M. Róbert, Albert Csilla, Tőtszegi Zsuzsa, Bodolai Balázs, Imre Éva, Váta Lóránd, Pánczél Lilla, Daradics Hannah, Gedő Zsolt, Kiss Tamás, András Gedeon és Farkas Loránd látható.

Fotó: Biró István

Az előadás létrehozásában közreműködött: Csíki Csaba (díszlettervező), Cs. Kiss Zsuzsanna (jelmeztervező), Mester Dávid (zene), Berecz István (koreográfus), valamint Németh Nikolett (dramaturg).

Az előadásokra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint online.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?