Idén a megszokottnál hosszabb lesz a TIFF

Az eredetileg meghirdetett időponthoz képest egy nappal meghosszabbítja 2024-es kiadását a TIFF – jelentették be a filmfesztivál szervezői.

A TIFF (Transilvania International Film Festival) szervezői bejelentették, hogy az eredetileg meghirdetett időpontokhoz képest egy nappal meghosszabbítja a 2024-es kiadást a fesztivál. A TIFF június 14-től 24-ig tart, beleértve a munkaszüneti nappá nyilvánított ortodox pünkösd második napját (június 24.) is. Ezt az új TIFF-napot a fesztivál legnépszerűbb filmjeinek, díjnyertes filmeknek és meglepetés eseményeknek szentelik majd.

Forrás: TIFF

Mint minden évben, az ország legnagyobb filmfesztiválja idén is több száz vetítéssel, mozikoncerttel, különleges eseményekkel és sztárokkal való közönségtalálkozókkal készül. Az idei kolozsvári fesztiválra több mint 150 000 filmnézőt várnak a mozikba, szabadtéri és alternatív terekbe.

A résztvevők száma az elmúlt években folyamatosan nőtt, a TIFF egyre több román és külföldi turistát vonz Erdélybe. A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Szociológia és Szociális Munka Karának hallgatói által készített tanulmány szerint a nem helyi lakosok több mint 70 százaléka a TIFF miatt látogat el Kolozsvárra.

A 2024-es TIFF-re már válthatók a bérletek, erről részleteket itt olvashattok.

(Nyitókép: TIFF)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?