Nagyváradra hozza a „Szabadságot” a TIFF

Többek között Tudor Giurgiu román–magyar koprodukcióban készült Libertatea (Szabadság) című filmjét is elhozza Nagyváradra a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF). A rendező, valamint a filmben fellépő több színész is a nagyváradi állami színház termében foglal majd helyet a szeptember 30-án, 19 órára tervezett vetítéskor. De ugyanott lesz majd közönségtalálkozó a Paul Negoescu rendezte Încă două lozuri (Két sorsjegy) című film népszerű szereplőivel, Alexandru Papadopollal és Dorian Boguțával – a vetítést követően.

Fotó: TIFF Nagyvárad/Facebook

A szervezők keddi tájékoztatása alapján az idei TIFF több helyszínen zajlik majd szeptember 29. és október elseje között. Az állami színház, a Transilvania Terem, a Nagyváradi Filharmónia és a neológ zsinagóga mellett a Szent László téren is lesznek vetítések.

Összesen 30 romániai és nemzetközi alkotást hoznak el a Sebes-Körös-városba, köztük az idei kolozsvári TIFF egyik legnézettebb filmjét, a Hafsteinn Gunnar Sigurosson által rendezett Northern Comfort című mozit is (október 1., 15 óra, Filharmónia).

Közönségtalálkozó lesz 16.30 órakor a Cazul inginerului Ursu dokumentumfilm vetítése után is a színházban, ugyanakkor a főtéren 20 órától a Visul (Álom) című film vetítését követően Cătălin Saizescu rendezővel, valamint a színészekkel, Georgiana Saizescu, Gloria Găitan, Serghei Mizillel lehet majd találkozni.

Tudor Giurgiu | Fotó: TIFF

A Transilvania Teremben a Playback dokumentumfilm vetítése alkalmával a rendező Iulia Rugină, és a 80-as évek DJ-je, Sorin Lupașcu kalauzolják majd el a közönséget a costinești-i Ring diszkó egykori varázsába, hogy után még egy Playback Partyt- is szervezzenek a belvárosi Butoiul de Aur étteremben a retró bulik felidézésére.

Közönségtalálkozó lesz vasárnap is, amikor is Andrei Tănase rendező, a Tigru (Tigris) című film rendezője várja a közönséget az állami színházba 16 órától. A Transilvania Teremben előtte 15 órától a De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin című dokumentumfilm rendezője, Carla Teaha lesz jelen.

Fotó: TIFF

A megnyitó gála szeptember 29-én, 20 órakor lesz a színházban, amely alkalommal a francia-belga Mon crime (Bűnös vagyok) című filmet vetítik. Másnap vetítik a Transilvania Teremben többek között a székelyudvarhelyi Fazakas Szabolcs animációs filmjét, a Legendáriumot.

A háromnapos esemény programja elérhető fesztivál honlapján és a Facebook-oldalán is.

A főtéri vetítések ingyenesek lesznek, ugyanakkor a termekben szervezett eseményekre jegyet kell váltani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?