Erdélyi alkotók filmjeit is műsorra tűzte a nagyváradi TIFF

Két kolozsvári rendező filmjét, valamint Szabó István Zárójelentését is meg lehet nézni többek között a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) nagyváradi kiadásán.

Szeptember 17– 19. között a Szent László (ma Unirii) térre, a nagyváradi római katolikus püspöki palotába, a színházba és Nagyváradi Állami Filharmóniába várják a filmkedvelőket, a vetítések mellett filmkoncerteket is tartanak a TIFF ideje alatt.

A filmfesztivál negyedik kiadásán szeptember 17-én, pénteken 19.30-tól vetítik A Sefket rejtély című filmet Maksay Ágnes kolozsvári rendező jelenlétében. Ugyanaznap 20.30-tól a főtéren vetítik Horațiu Mălăele Luca című filmjét, itt Téglás István és Andi Vasluianu színészek is jelen lesznek, és válaszolnak a nézők kérdéseire. Péntek este 21:15-től a filharmóniában láthatják a váradiak a kolozsvári Felméri Cecília Spirál című filmjét.

Szombaton a színházban a Neidentificat (r. Bogdan George Apetri) egyik főszereplőjével, Bogdan Farcaș-sal a 16 órai vetítés után találkozhat a közönség, s ugyanott 19 órától a Căutătorul de vânt című film vetítése után Mihai Sofronea rendezővel és Dan Bordeianu rendezővel találkozhatnak az érdeklődők. Szombaton 18:30-tól a filharmóniában látható Szabó István Zárójelentés című filmje, 20.30-tól a barokk palota multifunkcionális termében pedig Marian Crișan Berliner című filmjét vetítik. 

Vasárnap, szeptember 19-én 20.30-tól a filharmóniában vetítik a Spioni de ocazie című filmet, ennek rendezője Oana Giurgiu is jelen lesz a vetítésen, és ugyanebben az időpontban a Szent László téren zárják a TIFF idei kiadását a Pup-o mă 2 - Mireasa nebună (r. Camelia Popa) című film vetítésével, itt Alin Panc színész lesz jelen. A TIFF nagyváradi kiadásának részletes programja – jegyvásárlási lehetőséggel – itt olvasható.

Ami az egészségügyi előírásokat illeti, a beltéri vetítéseken kötelező a maszk használata, a szabadtéri vetítéseken szintén, ezekre azok léphetnek be, akik legalább tíz napja megkapták a SARS-CoV-2 vírus elleni védőoltást, 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredménnyel, vagy 24 óránál nem régebbi, szintén negatív antigén teszteredménnyel rendelkeznek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?