banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Erdély legnagyobb népi játszóterévé alakul a Marosvásárhelyi Vár

Szeptember 21–22.-én második alkalommal szervezik meg az Erdélyi Mesterségek Ünnepét a Marosvásárhelyi Várban. Az idei esemény kiemelt témája a játék lesz.

A második alkalommal megrendezett Erdélyi Mesterségek Ünnepe idén a játék témakör köré épül: mind a helyszínen, mind pedig a programokban megmutatkozik, így varázsolva olyan népi játszóteret a vár falai közé, ahol a legkisebbek megismerhetik és kipróbálhatják a hagyományos népi játékokat, azok elkészítését, az idősebbeknek pedig teret biztosít a nosztalgiázásra.

Fotó: Erdélyi Mesterségek Ünnepe/ Facebook

Az eseményen sor kerül mesterségbemutatókra, kézműves tevékenységekre, kézműves vásárra, nem mindennapi népi játékok megismerésére, ugyanakkor különböző kiállítások, szakmai és népzenei előadások, koncertek színesítik majd a programot.

Szeptember 21-én 11.30-tól a Marosvásárhelyi Vár kisszínpadán kerül sor a hivatalos megnyitóra, ahol jelen lesznek és felszólalnak a szervező intézmények vezetői, illetve 22-én 16.30-tól szintén a kisszínpadon Ünnepi Díjátadó gálára kerül sor, ahol kiderül, kik kapják az Év Mestere, az Év Fiatal Mestere és az Év Műhelye díjakat.

Az Erdélyi Mesterségek Ünnepének részletes programja itt böngészhető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?