banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Olvasd el, és játssz velünk! – Olvasás-népszerűsítő játék a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron

Friss 2024-es kiadású kötetekkel a főszerepben hirdette meg idén olvasás-népszerűsítő játékát a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár. Az Olvasd el, és játssz velünk! nevet viselő vetélkedőt 11. alkalommal szervezik meg.

„Az előző évekhez hasonlóan idén is rendkívül izgalmas és természetesen friss könyvekkel buzdítjuk együttolvasásra, közös játékra a fiatalokat. Szeretnénk, ha minél többen kapcsolódnának olvasójátékunkhoz megtapasztalva általa a könyvvel és a szerzővel való találkozás feledhetetlen élményét. Olvassunk együtt! Legyen játék az olvasás!” – mondja Makkai Kinga, a vetélkedő főszervezője, aki kiemelte, az előző évek tapasztalata szerint kiváltságként élik meg a gyerekek, hogy nemcsak a kötetekkel találkoznak egy-egy vetélkedő során, hanem azok szerzőivel is. Idén Kertész Erzsivel, Mészöly Ágnessel, Mikó Csabával és Somfai Annával találkozhatnak az Olvasd el, és játssz velünk! résztvevői a november 14 és 17-e között megszervezett könyves szemlén.

Fotók: Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár

A szervezők idén is háromfős csapatok jelentkezését várják a 4. osztályos, az 5-6. osztályos, a 7-8. osztályos, illetve 9-12. osztályos korosztályból. Az olvasásra kijelölt kötetek pedig a következők:

  • IV. osztály – Kertész Erzsi Göröngyös úti iskola – Leszel a párom?, Cerkabella Kiadó, 2024.
  • V-VI. osztály – Mikó Csaba A Gellért-hegy boszorkánya, Lampion Könyvek, 2024.
  • VII-VIII. osztály – Mészöly Ágnes A kazamaták rejtélye, Cerkabella Kiadó, 2024.
  • IX-XII. osztály – Somfai Anna  A fal túloldalán, Cerkabella Kiadó, 2024.

A 30. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár gyermek- és ifjúsági programjainak keretében megszervezett Olvasd el, és játssz velünk! vetélkedő küldetése az elmúlt 11 év során nem változott, célja továbbra is a kortárs magyar irodalom népszerűsítése, az értő olvasóvá nevelés. Erre a vásárhelyi könyves szemle szervezői minden évben kiemelt figyelmet fordítanak.

A játékos vetélkedő ugyanis kiváló teret nyújt arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és fiatalok évről évre igényes kortárs irodalmi alkotásokkal ismerkedjenek meg, illetve azok körében is felkeltse a nyomtatott betűk iránti érdeklődést, akik kevésbe szeretnek olvasni. A jelentkezőknek az olvasás-népszerűsítő játék szervezői által kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására – olvasható a szervezők közleményében.

A csapatok szeptember 27-ig jelentkezhetnek, kategóriánként az alábbi e-mail-címeken: olvasojatekIV@gmail.com , olvasojatek5.6@gmail.com , olvasojatek7.8@gmail.com , olvasojatek9.12@gmail.com .

Három fős csapatok (osztályonként legfeljebb két csapat) jelentkezhetnek, feltüntetve a résztvevő diákok nevét, évfolyamát, az iskola nevét, a felkészítő pedagógus nevét, telefonszámát és postacímét, valamint a csapat nevét.

Nyolcnál több csapat jelentkezése esetén októberben előválogatásra kerül sor. Az elődöntő feladatlapjait október 14-én e-mailben kapják meg a csapatok. A kitöltött feladatlapokat október 28-ig kell beküldeniük. A döntőbe jutó csapatok névsorát november 4-én szintén e-mailben közlik a szervezők.  A döntőbe jutó csapatok a 30. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron (november 14-17.) találkoznak egy újabb játékra. A könyveket a jelentkező csapatoknak kell beszerezniük.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?