Hamarosan indul az VI. Erdélyi Könyvfaló Olvasójáték!

Októberben kerül sor a VI. Erdélyi Könyvfaló Játékra, amelynek célja a kortárs magyar irodalom népszerűsítése a fiatal olvasók (II-XII. osztályosok) körében. Ehhez a rendezvény interaktív keretet és szerzőkkel való személyes találkozást biztosít.

Az Erdélyi Könyvfaló Játék keretében az olvasókat nem versenyre, hanem játékra, csapatjátékra hívják, amely arra bátorít minden résztvevőt, hogy olvassa el a korosztályának ajánlott művek egyikét, ezzel hozva közelebb egymáshoz a diákokat és a szerzőket. A szervezők célja, hogy a kortárs irodalmat becsempésszék az iskolákba és a szívekbe egyaránt.

Illusztráció: Pixabay

Az olvasójátékot négy korcsoportnak hirdetik meg, korosztályonként két-három könyv közül lehet választani. A játékra háromfős csapatok regisztrációját várják: a résztvevők választanak egyet a korosztályuknak felkínált könyvek közül, ezt közösen dolgozzák fel, gondolják tovább a szervezők kínálta interaktív feladatok szerint.

Az idei játék a II., III. és IV. osztályosok számára Ladó Ágota–Székely Sebestyén György Léghajó a város felett (Koinónia, Quadro), Nyulász Péter A fürdők réme (BerGer Kiadó) és Zágoni Balázs Barni és a lányok (Koinónia) című könyvekiet ajánlja. Az V. és VI. osztályosok Mészöly Ágnes A kazamaták rejtélye (Cerkabella) vagy Berszán Lídia Egymásmesék (Koinónia) című könyvek közül választhatnak, a VII. és VIII. osztályosok kínálatában szintén ott szerepel az Egymásmesék, valamint Mészöly Ágnes Szabadlábon (Pagony) című írása. A gimnáziumi osztályok K. Kovács István Emlékek a katonaládából (Ábel) és Nényei Pál Az irodalom visszavág - Petőfi (Pagony) című köteteiből választhatnak.

A játék menetének első lépése a három fős csapatok alkotása: a tagok közösen kell kiválasszanak egyet a korcsoportuknak felajánlott könyvek közül. Az elolvasása után beszéljék meg, majd készüljenek a nagy játékra.

A regisztráció szeptemberben kezdődik, 9–30. között lehet majd nevezni a csapatokat. Minden regisztrált csapat kap egy feladatlapot, amelyet meg kell oldania, majd október 6-ig visszajüldenie. A nagyjátékra és az író-olvasó találkozóra október 14–19. között kerül sor.

További részleteket az esemény Facebook-oldalán és honlapján olvashatnak

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?