Egy hétig mozgókönyvtárakká válnak a marosvásárhelyi autóbuszok

A könyv és a szerzői jogok világnapja alkalmával kilépnek a könyvtárból és az olvasókhoz mennek a könyvek. 

A Maros Megyei Könyvtár és a Marosvásárhelyi Közszállítási Vállalat közös szervezésében április 23-tól, keddtől egy hétig „tart nyitva” a könyvtár az autóbuszon. 

Fotó: Kovács Mihály Levente/Facebook

Agyagási Hajnal főkönyvtáros a Maszolnak elmondta, tíz vonalon helyeznek el könyveket tartalmazó dobozokat. Azokat a buszjáratokat választják, amelyeknek hosszabb az útvonala, így az utasoknak van ideje belelapozni a könyvekbe, sőt amennyiben megtetszik nekik, magukkal vinni valamelyiket. A 4, 10, 12, 17, 18, 19, 20, 23, 30 és 43-as járatokon találhatóak könyvekkel tele dobozok. 

Agyagási Hajnal közölte fele-fele arányban vannak román és magyar könyvek, jobbára olyanok, amelyeket adományként kapott a Maros Megyei Könyvtár és több példány van belőlük. 

A mozgókönyvtár egy hétig áll rendelkezésre, ez idő alatt amennyiben kiürülnek a dobozok, újratöltik azokat. Ezidáig minden évben elfogytak a könyvek – mondta a főkönyvtáros. Közölte, a könyvtár célja népszerűsíteni az olvasást és a könyveket. 

Ezzel egyidőben a Teleki-Bolyai Könyvtár ismét megrendezi a lassan hagyománnyá váló Tékás Könyvturit. Az árkádok alatt felállított Nyitott Könyvespolcukra szintén adományból származó, több zsáknyi könyv kerül ki. Kortárs szerzők, háziolvasmányok, ponyva, gyerekkönyvek és lexikonok egyaránt bekerültek az elmúlt hónapokban a vásárhelyi polcokról a Téka kapuja alá, ezekből lehet most ingyen válogatni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?