Eliades Ochoa, a Buena Vista Social Club alapító tagja lép fel Kolozsváron

A Buena Vista Social Club alapító tagja, a latin-amerikai zene emblematikus alakja, Eliades Ochoa gitáros lép fel a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF), ahol Wim Wenders az együttesről készült dokumentumfilmjét is vetítik.

Eliades Ochoa olyan közismert dalok szerzője és előadója, mint a Píntate Los Labios Maria, a Chan Chan vagy az El Cuarto de Tula, többszörös Latin Grammy-díjas, és Wim Wenders Oscar-díjra jelölt 1999-es Buena Vista Social Club című dokumentumfilmjének egyik főszereplője.Eliades Ochoa

A kubai zenész Grupo Patria nevű csapatával lép fel a TIFF-en június 24-én a Iulius Parkban, amely a fesztivál egyik szabadtéri helyszíne lesz. Jegyek már kaphatóak a koncertre, június 10-ig 70 lejért.

A „kubai Johnny Cash” – cowboy-kalapja miatt hívják így – Santiago de Cuba mellett született, és mint mondja, ezt a várost semmilyen másra nem cserélné. „Sosem változtattam a ritmuson, a zenén, amit játszok, csak egy vidéki gyerek vagyok, aki ma is úgy zenél, ahogy a szüleitől tanulta” – idézi Eliades Ochoát a TIFF közleménye.

Több évtizedes karrierje során több latinamerikai előadóval dolgozott együtt, többek között Omara Portuondóval, Manuel „Guajiro” Mirabal trombitással és Jesús „Aguaje” Ramos harsonással. Több mint 25 saját albuma jelent meg, és több száz további albumon működött közre. Legelismertebb lemezei az AfroCubism (2010), az El Eliades que Soy (2014) vagy a Vamos a bailar un son (2020).
 
2018-ban dokumentumfilmjelent meg életéről és zenei karrierjéről Eliades Ochoa: from Cuba to the World címmel, Cynthia Biestek rendezésében.

Kolozsváron a Buena Vista Social Club korszakából és újabb albumairól is előad majd.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT



Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?