István, a király rockopera: megismétlik a székelyföldi nagyprodukciót Sepsiszentgyörgyön

A 2021-es siker után augusztus 20. és 24. között öt alkalommal újra a sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában mutatják be a kizárólag erdélyi alkotók által színre vitt István, a király rockoperát, jelentette be kedden Antal Árpád. A polgármester hozzátette: azt szeretnék, hogy az István, a király rockopera Sepsiszentgyörgy védjegyévé is váljon, és legyen folytatása az augusztusi 11. előadás után is.

Vargha Fruzsina alpolgármester elmondta, hogy a 405 fős alkotócsapat és a szakmai stáb változatlan, ugyanazok a zenészek, énekesek, táncosok játsszák, akik tavaly 15 ezer előtt színre vitték a nagy sikerű produkciót. Idén a Sepsi Aréna teljes kapacitását meg szeretnék tölteni nézőkkel, miután az elmúlt esztendőben a koronavírus járvány miatt csak csökkentett kapacitással fogadhatták a közönséget, mondta az alpolgármester.Fotó: Zsigmond István

Dancs Zsolt, a rockopera producere rámutatott: tavaly a járványügyi helyzet annyiban segítette a produkciót, hogy az abban részt vevő alkotók éppen ráértek, ezért megvalósulhatott az, hogy három héten keresztül a Sepsi Arénában „laktak”. Mivel az István, a király székelyföldi produkciója a sepsiszentgyörgyi aréna adottságaihoz van igazítva, úgy döntöttek: nincs értelme más városokba utaztatni, hanem Sepsiszentgyörgyre várják azokat a nézőket akik kíváncsiak az előadásra, ezzel is a háromszéki kulturális turizmust kívánják erősíteni. Dancs Zsolt szerint a 405 fős alkotó csapat és szakmai stáb júniusban kezdi el a próbákat az augusztus 20. és 24. közötti előadásokra. A jegyértékesítésről a későbbiekben közölnek információkat.  

Tamás Sándor, a háromszéki önkormányzat elnöke szerint az István, a király rockopera jelenleg is nemzeti ügyet szolgál, ahogyan azt szolgálta az 1983-as bemutatón és az azt követő időszakban is. Hozzátette: arra számítanak, hogy a nagyprodukciónak turisztikai vonzereje is lesz, sokan érkeznek az ország más térségeiből is az előadásra, és ha már Háromszéken tartózkodnak, akkor kísérő programokon is részt vesznek, ezért arra szólította fel a megye kulturális intézményeinek vezetőit, a vendéglátókat és a gasztronómiával foglalkozókat, hogy abban az időszakban készüljenek vonzó kínálattal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

   

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?