Egész napos rendezvénnyel ünneplik a bábszínház világnapját Székelyudvarhelyen

A március 21-i bábszínházi világnapra készül a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Udvarhely Bábműhelye, vasárnap reggel 10 órától 15 óráig a koncertteremben sok izgalmas báb- és mese és zenekaland várja a kicsiket és nagyokat, írják közleményükben.

A Budapest Bábszínház által 2014-ben életre hívott ünnep célja az, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar nyelvű bábművészetre. A Tomcsa Sándor Színház életében is kiemelkedő a tavaszi napforduló, hiszen 2014-ben ezen a napon mutatták be az első bábelőadást, de névadásának második születésnapját is vasárnap ünnepli az Udvarhely Bábműhely.

A világnap alkalmával megtekinthető a Balázs Gyöngyi díszlet- és jelmeztervező által berendezett, az udvarhelyi társulat bábelőadásait megidéző kiállítás. Az Árnyjátéksarok oázisában a fény és a sötét játékából születő történetek elevenednek meg. A Mesesarokban Lukács Emőke, az Udvarhely Bábműhely vezetője mesél szebbnél szebb meséket és várja a mesemondó gyerekeket. A nap során még a bábkészítés fortélyaiba is beavatják a résztvevőket.

17 órától a zenéé a főszerep: Bertóti Johanna Almából ki, körtébe be című̋ nemrég megjelent verseskötetének megzenésített verseivel örvendezteti meg a közönséget. A koncert után a verseskötet megvásárolható, és a szerző dedikál.

A rendezvény ingyenes, csak a koncertre kell jegyet váltani (felnőtteknek 10, gyerekeknek 8 lej) a Tomcsa Sándor Színház jegypénztárában hétköznapokon 11-14 és 15-17 óra között.

Kapcsolódók

Kimaradt?