Visszatértek a színpadra a nagyváradi Lilliput Társulat bábosai

A Moha és páfrány című előadással tértek vissza január 3-án, vasárnap a nézők elé a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának bábművészei, akiket januárban vasárnaponként láthat majd a színpadon a közönség, sőt, e hónapban nagykárolyi kiszállást is terveznek.

Tavaly decemberben minden napra volt online tartalmuk, a 2021-es évet január elsején pedig a bábszínház 70. születésnapjára írt dal videoklipjének bemutatásával kezdték, tudtuk meg Botházy-Daróczi Rékától, a Lilliput Társulat művészeti vezetőjétől.

„A társulat Facebook-oldalán közzétett Egy Lilliputi dal  célja, hogy ne csak emlékezzünk, hanem megörökítsük, hagyjunk magunk után valami nyomot arról, hogy milyen a bábszínház a 70. évében” – mondta a művészeti vezető

Januárban vasárnaponként 17 órától tartanak előadásokat. Mint azt Biotházy-Daróczi Réka elmondta, igyekeztek egy stabil pontot találni, amit megjegyezhetnek az emberek, vasárnaponként tehát a bábszínház Árkádia termébe várják a nézőket, január 14-én Nagykárolyban a művélődési központban a János vitéz című előadással vendégszerepelnek, emellett január 28-én ismét bemutatják a Valahol Európában című musicalt.

Jelenet a Lilliput Társulat János vitéz című előadásából | Fotó: Lilliput Társulat

A január 31-én bemutatandó Körforgás című új előadás próbáit hétfőn kezdik el. Az előadást, amelynek a négy évszak és azok változása a témája, 2 és 7 év közötti gyermekeknek ajánlják, mondta a művészeti vezető, akitől azt is megtudtuk: a járványügyi előírások miatt egyelőre a nézőtér kapacitásának 30 százalékáig fogadhatnak nézőket. Jegyeket a biletmaster.ro oldalon vásárolhatnak.

Emellett a Szigligeti Társulattal együtt az online oktatás idejére rendhagyó órákat is tartanak a pedagógusokkal egyeztetve. A lilliputosok a 0–4. osztályosoknak meseórát tartanak Az égig érő fa című mese alapján Lélek Sándor Tibor és Németi Emese bábszínészek vezetésével, az 5–8. osztályosoknak pedig rendhagyó irodalomórát. Arany János Toldi című műve alapján Hanyecz Debelka Róbert bábszínész óravezetésével.

Januári bemutató és előadások a bábszínház Árkádia termében:
január 10-én (vasárnap) 17 óra: János vitéz;
január 17-én (vasárnap) 17 óra: Kispipi és Kisréce;
január 24-én (vasárnap) 17 óra: A csodálatos kalucsni;
január 31-én (vasárnap) 17 óra: Körforgás (bemutató).

Szigligeti Színház, nagyterem:
január 28-án (csütörtök) 18 óra:Valahol Európában

Nagykárolyban:
január 14-én (csütörtök) 18 óra: : János vitéz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?