Utcaszínházi fesztiválra várja közönségét a kolozsvári Puck Bábszínház

Szeptember 11-13. között szervezi meg a IV. WonderPuck Utcaszínházi Fesztivált a kolozsvári Puck Bábszínház. A háromnapos rendezvénynek Kolozsvár főtere, a Bánffy-palota udvara, az Erdélyi Történeti Múzeum udvara, valamint a bonchidai Bánffy-kastély ad otthont, közölte az intézmény.

A fesztivál széleskörű szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt: óriás bábok, élő szobrok, bűvészmutatvány, tűzzsonglőr produkció és számos bábelőadás közül válogathatnak az érdeklődők. A külföldi (moldvai, lengyel és török) és hazai produkciókra a belépés nulla értékű jegyek kiváltásával történik, amelyeket itt lehet lefoglalni. A teljes program és további információk a fesztivál honlapján, illetve a magyar nyelvű Facebook-oldalon találhatók.

A megnyitóra szeptember 11-én kerül sor, 17:00 órától, Kolozsvár főterén, ezt követően pedig az Én vagyok Magitot című bűvészmutatványt tekinthetik meg az érdeklődők.

Két magyar nyelvű, illetve számos non-verbális előadással várják a szervezők az érdeklődőket. Szombaton, szeptember 12-én Mátyás király rózsát nyitó ostornyele látható, Kötő Áron előadásában, az Erdélyi Történeti Múzeum udvarán, valamint vasárnap, szeptember 13-án A tornyocska, a Bánffy-kastélyban, Bonchidán.

Az ESUA egyesület, Kolozs Megye Tanácsa, a kolozsvári városháza és helyi tanács, az Országos Kulturális Alap és a Lions klub támogatásával megszervezett fesztivál programjaira a kötelező óvintézkedések (szájmaszk, kézfertőtlenítés, lázmérés, távolságtartás) betartásával lehet belépni, hívják fel a figyelmet a szervezők.

(Címlapfotó: Nicu Cherciu/Puck Bábszínház)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?