BAFTA-díjra esélyes Radu Jude filmje

A Radu Jude rendezte Babardeală cu bubluc sau porno balamuc (szabad magyar fordításban Hercehurcás kufirc avagy pornó ramazuri) egy lépéssel közelebb került a brit filmakadémia díjához, miután felkerült a legjobb idegen nyelvű film kategóriájának hosszúlistájára.

A kategóriában jelölt 50 produkcióból 15-öt választottak ki első körben, ezek közül 5-öt jelölnek BAFTA-díjra.

A román film a 2021-es Belrinálén elnyerte az Arany Medve-díjat. Ezt az alkotást nevezte idén Oscar-díjra Románia, ám nem került fel az amerikai filmakadémia rövidlistájára.

Vázlat egy népszerű filmhez alcímet viselő alkotás az egyén és a társadalom közötti viszonyt kutatja, kiindulópontja pedig egy általános iskolai tanár életének megváltozása, miután egy amatőr pornófilmet tölt fel egy erre szakosodott oldalra.

A román-luxemburgi-cseh-horvát koprodukcióban készülő alkotás szereplői Katia Pascariu, Claudia Ieremia, Olimpia Mălai, Nicodim Ungureanu, Alexandru Potocean, Andi Vasluianu, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Dana Voicu, Axinte, Adrian Enache, Ilinca Hărnuţ. Az operatőr Marius Panduru, a vágó Cătălin Cristuțiu, a producer Ada Solomon.

 A BAFTA-díjakat 24 kategóriában ítélik oda, a jelölteket február 3-án jelentik be, a díjazottakat pedig március 13-án.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?