A brit filmakadémiának is tetszett a Kaliforniai álom

A Kaliforniai álom kapta a legtöbb jelölést a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) idei díjaira: 11 kategóriában esélyes - írta a BBC hírportálja. A Saul fiát is jelölték.

A Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült hollywoodi musical többek közt a legjobb filmnek, valamint a legjobb férfi és női főszereplőnek járó elismerések várományosa is. A filmről írt kritikánk itt olvasható.A jelölteket Dominic Cooper és Sophie Turner brit színészek jelentették be. A Kaliforniai álom a vasárnap esti hollywoodi Golden Globe-díjátadón mind a hét jelölését díjra váltotta, ezzel rekordot ért el. A legjobb filmnek járó díjra jelölték még Ken Loach Én, Daniel Blake című drámáját, A régi város, az Érkezés és a Holdfény című filmeket. Tom Ford Éjszakai ragadozók című filmje kilenc kategóriában kapott jelöltést.

A legjobb főszereplő díjára Andrew Garfieldet, Casey Afflecket, Jake Gyllenhaalt, Viggo Mortensent, Amy Adamset, Emily Bluntot, Meryl Streepet és Natalie Portmant is jelölték. A legjobb mellékszereplőnek járó elismerésre többek között Hugh Grant, Jeff Bridges és Nicole Kidman esélyesek.

A brit filmakadémia már az elmúlt héten bejelentette a kezdő filmszínészeket elismerő kategória jelöltjeit: Laia Costa, Lucas Hedges, Tom Holland, Ruth Negga vagy Anya Taylor-Joy kaphatja a Rising Star-díjat.

A nem angol nyelvű filmek kategóriájában jelölték a Saul fiát is, Nemes Jeles László filmje így a Golden Globe és az Oscar után esélyes a harmadik legismertebb filmes díjra is. A magyar film a Dheepan – Egy menekült története, a Julieta, a Mustang és a Toni Erdmann című filmekkel versenyez.

A 2017-es BAFTA díjkiosztó gálát február 12-én tartják a londoni Royal Albert Hallban.

Kapcsolódók

Kimaradt?