Al Di Meola és Jon Gomm is fellép a 17. Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztiválon

Kedden kezdődik a Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen párhuzamosan megszervezett 17. Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál, amelynek két fő meghívottja az amerikai Al Di Meola és a nagy-britanniai Jon Gomm.

Marosvásárhelyen keddtől csütörtökig a Kultúrpalotában, péntektől vasárnapig pedig a várban szervezik meg az este héttől kezdődő koncerteket, Székelyudvarhelyen pedig keddtől péntekig a Művelődési Házban lesznek a hangversenyek, minden nap este hattól. A koncertekre a belépés ingyenes.Al Di Meola | forrás: www.harmoniacordis.org

A nagyközönségnek szóló fellépések mellett a fesztivál alatt az előadók egy része mesterkurzusokat is tart.

A virtuóz gitárstílusáról ismert Jon Gomm szombat este lép fel a marosvásárhelyi várban. Az Egyesült Királyságban, Leedsben élő művész két évesen kezdett el hangszeren játszani és hat évesen szerezte első darabját. Szülei gyakran láttak vendégül ismert zenészeket, így volt esélye tanulni B. B. Kingtől és Jack Bruce-tól is. Dalai, albumai világszerte nagy népszerűségnek örvendenek.

Vasárnap este, szintén a várban hallgatható meg a Grammy-díjas Al Di Meola koncertje is. A megdöbbentően gyors játékáról híres amerikai gitárművész életpályája alatt több mint húsz albumot adott ki. A villámgyors futamok mellett a funk hatású ritmusjáték, valamint a komolyzenei hatásokról árulkodó dallammenetek is jellemzőek a játékára.

A gitárfesztivál meghívott előadói között emellett magyarországi, romániai, franciaországi, görögörszági, olaszországi, oroszországi, spanyolországi előadók is szerepelnek. A program és a művészek három nyelvű ismertetője a 17. Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál honlapján olvasható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?