Erdélyi turnéra indul a New York-i Nat Osborn Band

Öt erdélyi helyszínen lép fel július végén a New York-i Nat Osborn Band jazzegyüttes európai turnéjának részeként. A fiatal tengerentúli banda a Csíki Jazz fesztivál egyik meghívottja.

A Nat Osborn Band az Atlanti-óceán mindkét partján otthonosan mozog. Osborn „okos, ütős dallamokat ír, amelyek ötvözik az old school Gershwin-korszak dalművészetét a határozottan modern érzékenységgel” - írja a Popdose. Az őt körülvevő zenekar mesteri zenészekből áll, akik mindegyike saját egyedi zenei hangját hozza Osborn ötletes dalaihoz. Nat New Yorkban született és napjainkban is ott él. A város minden energiája a vérében és a zenéjében lüktet, amit magával visz, függetlenül attól, hogy a világ melyik részén lép fel. Stílusa New Yorkhoz hasonlóan a hatások eklektikus keveréke. Egy halom soul és erős adag funk, jazz és indie-rock keveredik egy izgalmas és vibráló eredeti hangzással. A zenekar energikus show-iról vált közismertté, legyen a helyszín egy nagy fesztiválszínpad vagy egy fülledt pincehelyiség.Fotó: a Nat Osborn Band Facebook-oldala

A 2012-ben alakult Nat Osborn Band 2013 áprilisában adta ki debütáló albumát, a The King and The Clownt a híres New York-i Le Poisson Rouge-ban. A megjelenést követően a zenekar fáradhatatlanul turnézott, több mint kétszáz koncertet adott az Egyesült Államok és Európa között. Fesztiválokon léptek fel, gyakran szerepeltek az Atlanti-óceán mindkét partján, és nyolc ország televíziójában lettek ismertek.

A zenekar 2016 őszén adta ki első koncertalbumát. A felvételt, amely a zenekar 2015-ös európai turnéja alatt készült, Danielle Warman (Bruce Springsteen, Phish) keverte.

2018-ban a banda kiadott egy két dalos kislemezt „Roam” + „Drifting” címmel. 2020 februárjában a zenekar élő koncertet vett fel a New York-i Rockwood Music Hallban. A koncertet a hozzá tartozó videóval együtt 2021-ben tették közzé a YouTube-on és a Bandcamp-en.

Osborn 2022 nyarán turnéra repül Európába a banda gitárosával, Dustin Carlsonnal, aki a kíméletlen szólók, az ötletes ritmusjáték és a pompás texturális támogatás jellegzetes keverékét hozza magával. A krakkói születésű Mike Parker basszusvirtuóz, régi munkatársuk csatlakozik hozzájuk, illetve európai zenészek, köztük a híres lengyel szaxofonos, Slawek Pezda. A 2022-es koncertturné keserédes hangulatban indul majd, hiszen az együttes 2021-ben elveszítette egyik tagját. A Damian Niewinski dobos a Covid-19 világjárvány áldozata lett. A zenekar ezt a turnéját az ő emlékének ajánlja.

Az erdélyi turné állomásai a következők:

  • Július 27. – Nagyvárad, Moszkva
  • Július 28. – Sepsiszentgyörgy, Szimpla
  • Július 29. – Csíkszereda, Csíki Jazz
  • Július 30. – Nagybánya, Cabana Mogoșa
  • Július 31. – Beszterce, Societatea de concerte

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?