Wes Anderson karácsonyi reklámfilmet rendezett a H&M-nek

Wes Anderson karácsonyi reklámfilmet rendezett a svéd ruházati üzletláncnak, a H&M-nek. Az amerikai filmrendező több filmjében is játszó Adrien Brody kalauzt alakít benne.

A Come together (Gyűljetek össze) című rövidfilm egy vonaton játszódik, karácsony napján. A hóvihar miatt a szerelvény késik és így az utasok – akik természetesen mind az üzletlánc téli kollekciójának darbajait viselik - lekésik az otthoni karácsonyozást. A kalauz azonban ünnepi meglepetéssel kárpótolja őket.

A H&M már hagyományosan von be hírességeket a reklámkampányaiba, a 2015-ös karácsonyi videójukban például Katy Perry szerepelt, később David Beckhammel és Kevin Harttal is forgattak.

Wes Anderson szintén nem első reklámfilmjét rendezi: az American Express kampányában színészként szerepelt, egy forgatási napját követték végig, a belga Stella Artoisnak pedig Roman Coppolával közösen rendeztek filmet.

Nem Wes Anderson az egyetlen híres filmrendező, aki reklámfilmeket rendez a saját stílusában. David Lynch például a Sony PlayStation 2 számára készített filmet, amely az 1977-es filmjét, a Radírfejet idézte. Wong Kar Wai hong kongi rendező pedig a BMW-nek rendezett tízperces rövidfilmet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?