Hosszú Katinka nem adja arcát a közkedvelt a Pöttyöshöz sem

Ingyen akarták felhasználni a magyar olimpikonok arcképét a Pöttyös Túró Rudi egyik promóciójához, Hosszú Katinka azonban nemet mondott erre is - tudta meg az Index.hu.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) támogatója, a Pöttyös Túró Rudit gyártó Friesland olyan túrórudi-kampányt tervez áprilistól, amelyben a riói olimpiára készülő sportolók, és a múlt olimpikonjainak arcképét helyezik el az általuk gyártott édesség csomagolában elhelyezett kártyákon.

Az Index.hu pénteki cikke szerint a MOB azzal számolt, hogy a sportolók simán hozzájárulnak ahhoz, hogy térítésmentesen felrakják a képüket a túró rudik kártyáira, és a túlnyomó többség ebbe bele is ment, Hosszú Katinka azonban nem kívánt ingyen szerepelni. A hírportál szerint egyébként Puskás Ferenc örökösei sem járultak hozzá ahhoz, hogy a kampány részese legyen Puskás Öcsi. A lap szerint a MOB-nál még bíznak abban, hogy Hosszú Katinka meggondolja magát, és felismeri az imázsához hozzáadott értéket.

Az ügy azért érdekes, mert az úszónő és a Magyar Úszó Szövetség között a múlt év végén kipattant vita is hasonló ügyből indult ki: a szövetség elvárta volna, hogy Hosszú ingyenesen szerepeljen egy, a 2017-es budapesti úszóvébét népszerűsítő reklámfilmben, Hosszú azonban erre nemet mondott. Aztán kiderült, hogy más gond is van, Hosszú elégedetlen a szövetség által kínált feltételekkel, sőt a promóciós szereplésért később neki felajánlott 12 millió forintról szóló szerződését a sportoló össze is tépte, jelezve, hogy nem pusztán anyagi természetű a vitájuk.

Ahogyan az Index cikke is rámutat, a dolognak az a pikantériája, hogy Hosszú és az úszószövetség között éppen a MOB próbál közvetíteni, az is felmerült, hogy a sportági szövetség helyett a MOB "gondozásában" készülne az olimpiára a világbajnok. A MOB az Index.hu szerint egyébként elfogadja, hogy az úszónő nem akar a sportkártyákon szerepelni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?