Kihámozzák Hosszú Katinkát Gyárfás Tamásék „halálos öleléséből”

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) úgy igyekszik megoldani a Hosszú Katinka, kontra úszószövetség „háborút”, hogy az olimpiáig a szárnyai alá veszi a világklasszist - írja a Népszava szerdai száma.

A Magyar Úszószövetség helyett a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felügyeli majd Hosszú Katinka olimpiai felkészülését - a Népszava szerint ez lesz a feloldása az úszónő és a sportszövetség konfliktusának, amely január 6-án abban csúcsosodott ki, hogy Hosszú bejelentette: a sportági szövetségtől függetlenül készül majd az olimpiára. Hosszú Katinka az úszószövetség által biztosított felkészülési feltételekkel volt elégedetlen.

Borkai Zsolt MOB-elnök a Kisalföldnek nyilatkozva beszélt arról, hogy segítenek Hosszúnak minden szükséges feltétel biztosításában. Azt is mondta, hogy békítést, egymásra borulást senki ne várjon, mert most az idei riói olimpiára való felkészülés az első, utána majd lehet értékelni az ellentmondásokat.

A Népszavának Szabó Bence MOB-főtitkár azt mondta, a felek láthatóan nem békélnek, így felesleges erőlködni, pláne, hogy Gyárfás Tamásék párszor már "mellé ütöttek a szegnek". Az úszószövetség foglalkozzon a saját dolgával, Katinka meg versenyezzen - mondta Szabó, aki nem tart attól, hogy Hosszú Katinka ügye precedenst teremt a sportági szövetséggel összevesző sportolók számára, mert most sem az úszónő ment hozzájuk a panaszával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?