A Coen testvérek új filmjével nyílik meg februárban a Berlinale

Az Oscar-díjas Coen testvérek Ave, Cézár című új filmjével nyílik február 11-én a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale.

A rendezőpáros legfrissebb alkotása Hollywood aranykorában játszódik, és olyan sztárok szerepelnek benne, mint Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Tilda Swinton és Channing Tatum.

A komédia Eddie Mannix egy napjáról szól: a producer annak idején fontos szerepet töltött be a Metro-Goldwyn-Mayer filmstúdió életében.

A Coen testvérek 1996-ban a Fargo című filmjükkel megnyerték a legjobb forgatókönyvért járó Oscar-díjat. 2007-ben a Nem vénnek való vidék című filmjüket négy Oscar-díjjal jutalmazták, ebből hármat a fivérek vehettek át a legjobb rendezésért és a legjobb filmért és a legjobb adaptált forgatókönyvért.

Az 1998-as A nagy Lebowski című filmjük szerepelt a fesztivál versenyprogramjában, A félszemű című alkotásuk pedig a 61. mustra nyitófilmje volt 2011-ben – idézte fel a Berlinale honlapja.

A Universal Pictures által forgalmazott Ave, Cézár február végén érkezik hozzánk.

    

Kapcsolódók

Kimaradt?