Indul a Design Hét Sepsiszentgyörgyön

Egy hétig a formatervezésé a főszerep Sepsiszentgyörgyön, ahol első alkalommal szervezik a Design Hét nevű rendezvénysorozatot.

A hétfőn kezdődő első kiadás témája a tradíció és innováció. A kiállításokat, előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket, divatbemutatót és vásárt is magában foglaló rendezvénysorozaton a design szakma olyan húzónevei vesznek részt, mint a budapesti MOME, a Mercedes Benz, a Prezi, a Design Terminál, illetve az Oktogon, a Zeppelin és az Igloo szakfolyóiratok.

Az egyhetes rendezvénysorozat folyamán hét kiállítás nyílik Sepsiszentgyörgy különböző helyszínein. Hétfőn a KreaKids és a CsomóPont csapatának szabadtéri kiállítását, illetve a Partiumi Keresztény Egyetem Made in Partium címűgrafika tárlatát nyitják meg, továbbá az ABC graphic design ésa MultiNr kreatívipari kiállításmegnyitójára is sor kerül. Kedden a MOME – Mercedes Benz nagyszabású design kiállítása nyílik meg az Erdélyi Művészeti Központban, amelyet a tizenhét erdélyi designer munkáit bemutató, Transylvania Tranzit című tárlatmegnyitója követ.

Pénteken a Lábas Házban mutatják be a Prowood faipari klaszter által meghirdetett design pályázatra beérkezett pályamunkákat. A hazai egyetemek formatervezés szakának hallgatói vagy végzősei butorokat kellett tervezzenek, amelyeket háromszéki vállalkozók kiviteleztek, ezeket az alkotásokat díjazzák a Design Hét keretében. Péntekig megtekinthető lesz a Lábas Házban megnyított 15 év építészetoktatás Csíkszeredában című építészeti kiállítás.

A sepsiszewntgyörgyi Design Hét keretében fontos programcsomagot képviselnek a szakmai előadások, workshopok és kerekasztal-beszélgetések. Ezek közül az IT és Design előadást, a Prezi képviselőjének User experience design című prezentációját, a 3D-s nyomtatás workshopot és a Kreatív Lounge marketing és kommunikációs előadássorozatot ajánlják az érdeklődőknek. Szombaton, november 7-én az INdiVINO-ban pedig hármas lapbemutatóra kerül sor, amikor a magyarországi Oktogon, a romániai Zeppelin és a szintén hazai Igloo szakfolyóiratok szerkesztői lesznek jelen és folytatnak szakmai kerekasztalt.

Ajövő pénteki és szombati nap folyamán egésznapos design-vásár fog működni az INdiVINO-ban, amelyen erdélyi designerek termékeit lehet majd megtekinteni és megvásárolni.  Szombat délután divatbemutatóval zárják a rendezvényt, amelyen a budapesti Design Terminál és erdélyi divattervezők kollekciói lesznek láthatók. Az egy hét alatt zenés eseményekre is sor kerül, így szerdán a Tóth Viktor Tercett dzsesszzenekar koncertezik, péntek este Buff zenél a vásáron, a szombat esti afterparty-n pedig dj Infragandhi és MC Fedora lép fel.

A sepsiszentgyörgyi Design Hét részletes programja megtekinthető a www.designweek.i2021.ro oldalon illetve az esemény Facebook-oldalán: www.facebook.com/sepsidesignweek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?