37 százalékot zuhantak a Netflix részvényei a cég negyedévi jelentése után

37 százalékkal csökkent szerdán a Netflix részvényeinek értéke, miután a cég kedden bejelentette, hogy több mint tíz éve először csökkent az előfizetőinek a száma.

A Netflix közleménye szerint az ukrajnai háború és az erős konkurencia is hozzájárult ahhoz, hogy az első negyedévben 200 ezer előfizetőt veszítsen. Az amerikai médiaszolgáltató és produkciós vállalat arra számít, hogy további kétmilliót veszít a második negyedévben.Fotó: Pexels.com

Januári jelentésük szerint 221,84 millió előfizetőjük volt tavaly év végén. A kedden frissen közzétett számok alapján a január elejétől március végéig terjedő időszakban – amikor a Bridgerton második évada és Az Adam-projekt című sorozat is elindult – 221,64 millióra esett vissza az előfizetők száma.

Tíz év alatt ez az első negyedév, hogy a cég előfizetőket veszített. Ha leszámítják azt a kiesést, amit az Ukrajna elleni invázió miatt leállított oroszországi szolgáltatás jelentett, akkor mintegy 500 ezerrel lett volna több előfizetőjük az első negyedévben – idézte a jelentést a Variety.com filmes szaklap.

Korábban a cég 2,5 millióval több előfizetővel számolt az első negyedévre, a Wall Street elemzői világszerte további 2,8 millió új előfizetőt vártak szemben a tavalyi első negyedév 3,98 milliós számával. Noha eleve kisebb növekedésre számítottak, a veszteség ténye mégis sokkolóan hatott. A cég a fokozódó konkurenciát és a jelszómegosztást is említi a jelentésében, az utóbbi visszaszorítása szerepel a Netflix tervei között.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?