Ujj Mészáros Károly thrillere premier előtt látható Székelyudvarhelyen

A skandináv krimik hangulatát idéző új magyar film, az X - a rendszerből törölve Erdélyben is bemutatkozik. Ujj Mészáros Károly alkotását az országos premier előtt, november 17-én kétszer is vetítik Székelyudvarhelyen.

A Liza, a rókatündér alkotócsapatának új filmje különleges látványvilágú, erős hangulatú, fordulatokban gazdag, szövevényes thriller, írják közleményükben a film forgalmazói, a Taylor Projects és a Vándormozi.Éva (Balsai Móni) zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik, ott is észreveszi a bűnt, ahol minden más zsaru legfeljebb balesetet sejt. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság között összefüggés lehet. Ám Éva rég nem nyomoz. A magánnyal és a félelmeivel küzd, képtelen részt venni a fővárosi rendőrség munkájában, és kamaszodó, saját problémáival küszködő lányával sem találja meg a hangot. A helyzeten egy új tiszt felbukkanása változtat: Péter (Schmied Zoltán) más, mint a többiek, felfedezi kolléganője különleges tehetségét… és meglátja benne a nőt is. Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába: egyre jobban belekeverednek egy szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozatba, amelynek gyökerei messzire vezetnek.

A további főszerepeket Bede-Fazekas Szabolcs, Molnár Áron és Kulka János játsszák. A film elnyerte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját.

Székelyudvarhelyen november 17-én 17:00 és 20:00 órától a Székelyudvarhelyi Stúdió Moziban vetítik a filmet.

Kapcsolódók

Kimaradt?