Közel 3000 a marokkói földrengés halálos áldozatainak száma

A pénteki pusztító marokkói földrengés halálos áldozatainak száma 2946-ra emelkedett, a sérültek száma pedig elérte az 5674-et a marokkói belügyminisztérium szerdai bejelentése szerin – írja az Agerpres a Petra hírügynökségre hivatkozva.

A marokkói belügyminisztérium közleményében azt írta, hogy a halálos áldozatok száma Al-Haouz régióban elérte az 1684-et, Taroudant régióban pedig a 980-at.

A katasztrofális földrengés által még mindig sújtott tartományokból és területekről nem jelentettek újabb haláleseteket.

Fotó: Agerpres/EPA

A hatóságok továbbra is erőfeszítéseket tesznek a mentési, evakuálási és áldozatellátási műveletek felgyorsítására, valamint minden szükséges erőforrás mozgósítására, hogy a tragédia utóhatásait kezeljék – közölte a minisztérium.

Mivel a mentési műveletek még mindig folyamatban vannak, marokkói egészségügyi és polgári védelmi források szerint a halálos áldozatok száma emelkedni fog.

A rengés, amelynek erőssége a Marokkói Tudományos és Műszaki Kutatási Központ szerint 7-es, az amerikai geofizikai intézet (USGS) szerint pedig 6,8-as erősségű, a valaha Marokkóban mért legerősebb földrengés.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?