Ismét tűzharc tört ki Dzseninben az izraeli katonák és a palesztin fegyveresek között

Fotó: The Times of IsraelPéntek reggel ismét tűzharc tört ki a Ciszjordánia északi részén, Dzseninben egy terroristatevékenységgel gyanúsított palesztin őrizetbe vételénél - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

Az izraeli erők először hatoltak be a dzsenini menekülttáborba Sirín Abu Akla, az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió ismert palesztin újságírónőjének szerdai agyonlövése óta. A palesztinok ismét tüzet nyitottak Dzseninben és a közeli Brukin nevű palesztin faluban az izraeli biztonsági erőkre, s a dzsenini menekülttábor területén haslövés érte a 40 éves Daud Zabeidit, a terrorista tevékenységért izraeli börtönben fogva tartott, s Izraelben is jól ismert Zakaria Zabeidi testvérét.  

A ynet értesülése szerint az izraeli katonák körülvették a körözött Mahmúd Dabai házát a menekülttáborban, miközben egy másik egység lezárt egy másik területet a környéken abból a célból, hogy ott kivizsgálják Abu Akla halálát.

Ciszjordánia déli részén, Bét El mellett egy palesztin egy kőtömbbel megtámadta egy autó vezetőjét, s megpróbálta kinyitni a kocsi ajtaját, de egy tartalékos katona rálőtt, közepesen megsebesítette, és meghiúsította a terrorakciót. A merénylő táskájában kést találtak.

Délután temetik Kelet-Jeruzsálemben  Sirín Abu Aklát, s az izraeli rendőrség a katonai rádió jelentése szerint fokozott erőkkel próbálja elejét venni az esetleges zavargásoknak.

Kapcsolódók

Kimaradt?