Elkezdték letartóztani azokat, akik Navalnij temetésén Putyin-ellenes rigmusokat skandáltak

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust a moszkvai Boriszov temetőben helyezték örök nyugalomra. A szertartásra több ezer ember érkezett, hogy elbúcsúzzanak tőle. A temetésen Navalnij neve mellett Putyin-ellenes üzeneteket skandált a tömeg. A temetést követően a rendőrség elkezdte őrizetbe venni a Putyin ellen skandáló oroszokat.

„Oroszország szabad lesz” – skandálta a tömeg már dél előtt, miközben Alekszej Navalnij koporsóját kivitték a templomból, a tömegben lévő emberek pedig virágokat dobáltak az orosz ellenzéki vezető koporsóját szállító halottaskocsira. „Hóhérok!”, „Oroszország Putyin nélkül” és „Nemet a háborúra!” rigmusok is hallgatók voltak a tömegből a helyszíni beszámolók szerint.

Fotó: Agerpres/EPA

Miután véget ért a temetési szertartás, az orosz rendőrség elkezdte letartóztatni azokat, akik elmentek Navalnij temetésére és Putyin-ellenes rigmusokat skandáltak.

Az első jelentések szerint legalább 45 személyt vettek őrizetbe rendfenntartó erők.

Alekszej Navalnij özvegye, Julija Navalnaja a temetésen nem vett részt, de Twitter-oldalán megható üzenetet tett közzé:

„Köszönöm a 26 év abszolút boldogságot. Igen, még az elmúlt három év is a boldogságról szólt. A szeretetedért, hogy mindig támogattál, hogy mindig megnevettettél, még a börtönből is, hogy mindig gondoltál rám.

Nem tudom, hogyan fogok élni nélküled, de megpróbálom, hogy boldoggá és büszkévé tegyelek odafent. Nem tudom, hogy sikerül-e, de megpróbálom.

Biztos vagyok benne, hogy egy nap találkozunk. Annyi elmeséletlen történetem van számodra, és annyi dal van elmentve a telefonomban számodra, buta és vicces és általában, őszintén szólva, szörnyű dalok, de rólunk szólnak, és annyira szeretném, ha meghallgatnád őket. És látni akartam, ahogy hallgatod őket, nevetsz, és aztán megölelsz.

Szeretlek örökké. Nyugodj békében” – írta Navalnaya a Twitteren.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?