Navalnij özvegye szerint Vlagyimir Putyin egy „véreskezű maffiózó”

Julija Navalnaja, a február 16-án elhunyt ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij özvegye szerdán ismét megvádolta Vlagyimir Putyint férje meggyilkolásával, és azt mondta, hogy a Kreml vezetőjét a nyugatiaknak nem politikusként, hanem „véreskezű maffiózóként” kellene kezelniük.

„Putyin egy szervezett bűnbanda vezetője” – mondta Navalnija, aki férje ismételten meggyilkolásával vádolta meg az orosz elnököt. „Nem egy politikussal van dolguk, hanem egy véreskezű maffiózóval”, akit „bábok” vesznek körül, mondta Julija Navalnija, akit az AFP hírügynökség idézett.

Az özvegy azt mondta, hogy férjét „Putyin parancsára három éven át kínozták”, és leírta, hogy „éheztették és elszigetelték a külvilágtól” egy „apró cellában”, ahol nem látogathatták, nem telefonálhattak és nem írhattak neki levelet.

Fotó: Agerpres/EPA

„Oroszok tízmilliói ellenzik a háborút, és vannak Putyin ellen, az általa hozott gonoszság ellen” – mondta Navalnaja hozzátéve: „Nem szabad üldözni őket. Éppen ellenkezőleg, együtt kell működni velük. Velünk együtt.”

Azt mondta, Putyint „felelősségre kell vonni” a „szomszédos és békés” Ukrajnában zajló háborúért és férje haláláért. Az ellenzéki vezető özvegye azt is elmondta, attól tart, hogy letartóztatások lesznek Navalnij pénteki moszkvai temetésén.

„A temetésre pénteken kerül sor, és még mindig nem tudom, hogy békés lesz-e, vagy a rendőrség letartóztatja azokat, akik azért jönnek, hogy elbúcsúzzanak Alekszejtől” – mondta Julija Navalnaja az Európai Parlamentben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?