Budapesten egyezetett Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter Nagy István agrárminiszterrel

Nagy István magyarországi agrárminiszter bemutatkozó látogatáson fogadta Tánczos Barna romániai környezetvédelmi, vízügyi és erdőgazdálkodási miniszterét szerdán Budapesten.      

A miniszterek kezdeményezték a két ország közötti vízügyi és környezetvédelmi együttműködés elmélyítését. A tervek szerint továbbá hamarosan sor kerülhet a Román–Magyar Környezetvédelmi Vegyes Bizottság (KVB) újbóli összehívására is – mondta Nagy István.

Tánczos Barna az első országok között látogatott el Magyarországra miniszteri kinevezése óta. A megbeszélés során a felek áttekintették a sokrétű és élénk magyar–román környezetügyi kapcsolatok elmélyítésének lehetőségeit. A két miniszter többek között a határvizek védelméről, a vízgazdálkodásról és az erdőgazdálkodás területén szerzett tapasztalatokról is tárgyalt egymással.Fotó: Pelsőczy Csaba

Nagy István a megbeszélésen elmondta, hogy Romániához hasonlóan Magyarország is aktív szereplője a természeti környezet megóvását segítő programoknak. A felek megállapították, hogy a környezetszennyezés közös régiós probléma, amelynek megoldására közösen kell válaszokat találni.

Továbbá egyetértettek abban, hogy a magyar V4-elnökség lehetőség a régiós érdekek erőteljes képviseletére az EU-ban, például az uniós zöld megállapodás, illetve a védett területek és az öntözésfejlesztés területén.

A miniszterek kifejtették, hogy mindkét fél számára kölcsönösen fontos az eddigi együttműködésének továbbfejlesztése, a Magyarország és Románia közötti kapcsolatok további erősítése.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?