Erdőgazdálkodási támogatásokat hagyott jóvá a kormány

Illusztráció | Fotó: rmdsz.roA kormány jóváhagyta a 30 hektárnál kevesebb erdővel rendelkező tulajdonosok erdejének őrzését, valamint azokat az összegeket, amelyekkel a T1-es és T2-es besorolású véderdők tulajdonosait kifizetik – közölte az RMDSZ hírlevele.

A törvény értelmében a T1-es és T2-es besorolású erdőkben nem szabad fakitermelési munkálatokat végezni. A román állam az Európai Unió jóváhagyásával támogatja azokat a tulajdonosokat, akik ilyen típusú erdővel rendelkeznek.

Az elmúlt években elmaradt ezeknek a támogatásoknak a kifizetése. Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdőgazdálkodási miniszter kezdeményezésére a szaktárca elérte, hogy a kormány idén több mint 134 millió lejt irányozzon elő a 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben kifizetetlen támogatások törlesztésére.

Jó hír továbbá a 30 hektárnál kevesebb erdővel rendelkező tulajdonosok számára, hogy a kormány 8,8 millió lejt különített el ezeknek az erdőknek a 2020-as őrzésére. Az előnyök bizonyos kötelezettségeket is maguk után vonnak, a támogatásra jogosultaknak felelősséget kell vállalniuk a helyes erdőgazdálkodásért.

A kevés erdővel, valamint a T1-es és T2-es besorolású erdővel rendelkező kedvezményezettek száma meghaladja a 350 ezret.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?