Rekordmennyiségű üveghulladékot gyűjtöttek össze Csíkszeredában és környékén

Sikeres volt az Eco-Csík üveggyűjtő kampányamajdnem végleges adatok szerint hozzávetőleg 65 tonna üveget váltottak be a térségi hulladékgazdálkodó vállalat által szervezett október 8–12. közötti újrahasznosítást szolgáló kampány során. Ezzel rekord született: korábban sosem volt példa rá, hogy a Csíki-medencéből ilyen nagy mennyiségű üveg hulladékot indítsanak útnak újrahasznosítás céljából.

Az Eco-Csík üveget, partnere, az SLC Kft. pedig elektromos hulladékot gyűjtött öt napon át a cég szolgáltatási területén. Csíkszeredában és 15 községben az akció öt napja alatt 58,22 tonna üveg hulladékot adott le a lakosság. Ezen belül a csíkszeredaiak – akik idén júniusban már több mint 50 tonna fölösleges üvegtől megszabadultak – 15,55 tonnát váltottak be. Községek közül a legtöbb hulladék Csíkszentgyörgyön gyűlt: 5,5 tonna.

A hétfői nap során előzetes előjegyzés alapján további 4,2 tonnát váltottak be jogi személyek, és szintén előjegyzés alapján további 2-3 tonnára számíthatnak a szervezők. Az így összegyűlt mintegy 65 tonna üveget a GreenGlass Recycling Rt.-hez szállították újrahasznosítás céljából.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?