Román-barát kongresszusi képviselőket tüntetett ki Johannis

Az Egyesült Államok Kongresszusának több tagját tüntette ki csütörtökön Klaus Johannis államfő. Ebből az alkalomból az elnök kijelentette, hogy Románia az USA lehető legjobb partnere. 

„Ezek a kitüntetések elismerésünket és hálánkat fejezik ki azért az elhivatott munkáért, amelyet Önök a stratégiai partnerség elmélyítése érdekében fektetnek be. (...) Ezek a kitüntetések valós szimbólumai az országaink és népeink közötti bizalomnak” – mondta Johannis az amerikai Kongresszusban. 

A román államfő hozzátette, a ceremónia jó alkalom a román-amerikai stratégiai partnerség 20. évfordulójának megünneplésére, és arra emlékeztet, hogy a két ország azonos értékek és egymás kölcsönös támogatása mellett kötelezte el magát. 

„Románia valóban az Egyesült Államok lehető legjobb partnere” – jelentette ki Johannis, aki az ünnepségen Michael Ray Turnert, az Egyesült Államok Kongresszusa romániai baráti csoportjának társelnökét, Devin Nunes-t, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának elnökét, Mike Rogers-t, az amerikai képviselőház stratégiai albizottságának elnökét, valamint Jackie Walorskit és Robert Aderholt-t, a képviselőház romániai baráti csoportjának tagjait tüntette ki. 

„Nagyra értékeljük kétoldalú gazdasági és katonai kapcsolatainkat. Nagyra értékeljük az Ön jelenlétét, azt, hogy vendégül láthatjuk. Nagyra értékeljük, hogy Ön nemcsak a romániai demokrácia védelmezője, hanem a Románia és az USA közötti szoros kapcsolaté is' - mondta Michael Ray Turner a román államfőnek. Devin Nunes „nagy megtiszteltetésnek” nevezte a Johannistól kapott kitüntetést, hozzátéve, hogy „nem történik meg gyakran, hogy a Kongresszus tagjai egy államfőtől kapjanak elismerést”. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?