Ágyúlövéssel tisztelegtek Washingtonban Klaus Johannis előtt

Koszorút helyezett el kedden Klaus Johannis államfő Washingtonban, az Arlingtoni Nemzeti Temetőben, az ismeretlen katona sírjánál. A román államfő előtt 21 díszlövéssel tisztelegtek - olvasható az elnöki hivatal közleményében.

A közlemény arról tájékoztat, hogy Iohannis elnök tiszteletére a legrangosabb, államfőknek kijáró ceremóniára került sor az Arlingtoni Nemzeti Temetőben: ágyúból 21 díszlövést adtak le, az elnököt díszőrség fogadta, és elhangzott a két állam himnusza. Klaus Johannist a washingtoni katonai kerület főparancsnoka, Michael Howard dandártábornok vezette az ismeretlen katona sírjához, ahol a román államfő lerótta kegyeletét a hősi halált hat amerikai katonák emléke előtt.

Az Arlingtoni Nemzeti Temetőben 1921. március 4-e óta áll az emlékmű, amelyet a fronton elesett, beazonosítatlan amerikai katonáknak az emlékére emeltek. A mindenkori amerikai elnök itt hagyományosan lerója kegyeletét katonai tiszteletadás kíséretében. Ezt tette Donald Trump is 2017. január 19-én, hivatalba iktatási ceremóniájának első hivatalos mozzanataként - teszi hozzá a közlemény. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?