Melegpornót kapott a nyakába az Iszlám Állam az Anonymustól

Az Anonymous hacktivista csoport egyik tagja az Iszlám Állam híveinek számos oldalát feltörte, majd azokon melegpornóhoz vezető linkeket, szivárványszín zászlókat, és meleget védő üzeneteket helyezett el.

A WauchulaGhost nevű hacker már több hónapja tulajdonít el dzsihádista Twitter-fiókokat, elmondása szerint eddig közel 1500 profil felett vette át az irányítást, amelyek közül a Twitter azóta többet is felfüggesztett.

Az orlandói tömeggyilkosság után azonban láthatóbb módon szerette volna felbosszantani a dzsihádistákat. „Meleg vagyok és büszke”, valamint ehhez hasonló szlogeneket, melegpornóhoz vezető linkeket, és szivárványszín zászlókat helyezett el a profilokon.

„Az Orlandóban kioltott életekért tettem, úgy gondoltam, meg kell védenem azt, ami elveszett. Nem tolerálhatjuk, hogy ártatlan életeket vegyenek el”- írta meg a hacker a Newsweeknek.

WauchulaGhost nem fedte fel valódi nevét vagy tartózkodási helyét, csak annyit mondott, hogy az Egyesült Államokban él, és hogy a támadás közel volt otthonához. Még két társával, az Ebony és Yeti nicknevű hackerekkel szeretné továbbra is folytatni a kampányt. „Célunk nem a muszlimok megsértése. Az akciónk a szélsőséges dzsihádistákra irányul. A hackercsoportunk tagjai közül többen is muszlimok, és mindent vallást tisztelünk, amely nem vesz el ártatlan életeket" - fejtette ki bővebben indítékait az Origo szerint.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?