Orlandói mészárlás: gyanús lett a gyilkos felesége is

Az MSNBC televízió és más hírforrások is megerősítették: az amerikai hatóságok az orlandói lövöldöző, Omar Mateen feleségének büntetőjogi felelősségét firtatják.

A Euronews rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be: szerdán le is tartóztathatják Nur Szalmant. A szenátus hírszerzési bizottságának egy tagja is megerősítette, hogy az asszony tudhatott valamit férje terveiről. Nur Zahi Szalman az FBI-nak tett vallomásában elmondta, hogy jelen volt, amikor férje fegyvert és lőszert vásárolt, sőt, tudott a merénylet tervéről, le is akarta beszélni róla a férfit.

Minderről azonban nem az FBI tájékoztatott, hanem az asszony rokonai számoltak be újságíróknak, hozzátéve, hogy a nő mindenben együttműködik a hatóságokkal.

 A Fox News forrásai is megerősítették, hogy Szalmant a férfi bevonta terveibe, legalább egyszer autóval is elvitte a Mateent a Pulse klubba, ám valójában semmit nem tett a tömeggyilkosság meghiúsítására. A férfi a melegek körében közkedvelt klubban vasárnap éjjel lelőtt 49 és megsebesített 53 embert. A Reuters úgy tudja, Mateen feleségét már pénteken vád alá helyezhetik – írja a HVG az MTI nyomán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?